ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ EHE-GREECE.BLOGSPOT.GR

Αγαπητοί φίλοι μας έχετε πολλές απορίες για τον ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΝΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Πρώτα απ' όλα ευχαριστούμε όλους εκείνους που εθελοντικά είναι αρωγοί αυτής της προσπάθειας.
Να διευκρινίσουμε τα εξής:
Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΗΝΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ήδη εφαρμόζεται σε χώρες του εξωτερικού και μάλιστα ο μήνας που διανύουμε είναι εθνικός μήνας ηλεκτρικής ασφάλειας σε κάποιες από αυτές.
Για την Ελλάδα αυτό σημαίνει αντίστοιχα ότι ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ , ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ μπορούν να γίνουν διάφορες δραστηριότητες σε ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ κατά τη διάρκεια κάποιου μήνα μέσα στο 2013.

Τι θα περιλαμβάνουν αυτές οι δραστηριότητες;
Οτιδήποτε μπορεί να ενημερώσει το ευρύ κοινό στο συγκεκριμένο θέμα.

Δηλαδή :
1) Ανοιχτή ημερίδα σε κάποιο κλειστό χώρο με τη βοήθεια τοπικών φορέων (δήμαρχο, περιφερειάρχη κ.τ.λ).
2) Συνέντευξη σε τοπικά μέσα ενημέρωσης (εφημερίδα , ραδιόφωνο , κ.τ.λ.).
3) Διανομή ενημερωτικού υλικού σε κιόσκια ειδικά διαμορφωμένα σε εμπορικούς δρόμους - καταστήματα τύπου Mall.
4) Άρθρα ηλεκτρολογικού ενδιαφέροντος σε εφημερίδες

Ποιος τα διοργανώνει όλα αυτά; To οικείο σωματείο ηλεκτρολόγων, μια ένωση τεχνικών , μια αλυσίδα εμπορίας ηλεκτρολογικού υλικού , μια ομάδα φοιτητών ηλεκτρολόγων , μια ομάδα μαθητών ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ και πάει λέγοντας.Απλά όλες οι ενέργειες θα γίνουν μέσα σε ένα προκαθορισμένο ΜΗΝΑ μέσα στο 2013.
Τι υλικά θα χρησιμοποιηθούν σ' αυτές τις δραστηριότητες; Εδώ ερχόμαστε εμείς (μαζί σας) και δημιουργούμε αφίσες , διαφάνειες , τρικάκια, βίντεο , παρουσιάσεις powerpoint , άρθρα ενημέρωσης και κάθε υλικό που μπορεί να τυπωθεί και να μοιραστεί ή να προβληθεί. Καλό είναι το υλικό που θα φτιαχτεί να μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα σε όλη τη χώρα.

ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΕΙΔΙΚΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΕ ΕΜΦΑΝΕΣ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΟ SITE ΣΑΣ Η ΤΟ BLOG ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΗΝΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ME ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΤΟ FACEBOOK (ΣΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒANNER).

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ .


ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.
ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΙΟΝ . ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΑΜΕ ΣΑΝ ΙΔΕΑ ΣΕ ΣΑΣ.
Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ EHE-GREECE.BLOGSPOT.GR
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΝΑ ΔΟΥΝ ΖΕΣΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΗ.
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ EHE-GREECE.BLOGSPOT.GR

Ήδη βρίσκεται σε λειτουργία ο Εθνικός μήνας Ηλεκτρικής Ασφάλειας ως ανοιχτή κοινότητα στο Facebook. την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ.
Περιμένουμε τις ιδέες σας. Ετοιμάζουμε και άλλες δράσεις στο διαδίκτυο.
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΗΕ-GREECE.BLOGSPOT.GR

Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα σας ενημερώσουμε για τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν για τον ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΝΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.
Η διαχειριστική ομάδα ehe-grece.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα...

331. ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΗΝΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ Κ. ΣΑΡΡΗ

Αγαπητοί ερευνητές ηλεκτρολόγοι, πολύ καλή και χρήσιμη η ιδέα – πρόταση για εθνικό μήνα ενημέρωσης για την ηλεκτρική ασφάλεια στην χώρα μας.
Για την συγκέντρωση ενημερωτικού υλικού, σας στέλνω συνημμένα τις διαφάνειες (επικαιροποιημένες) που είχα φτιάξει για την εκδήλωση που είχε κάνει ο ΕΛΟΤ με την FISUEL το 2009.
Πιστεύω, ότι προσπαθώντας να ενημερώνουμε τους καταναλωτές για την ηλεκτρική ασφάλεια όλοι όσοι εμπλεκόμαστε με τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, κάτι καλύτερο θα προκύψει.
Για όποιες δράσεις προκύψουν για τις οποίες κρίνετε ότι θα μπορούσα να βοηθήσω, ευχαρίστως να συμμετάσχω.

Καλή επιτυχία και σε αυτήν σας την προσπάθεια, Γιώργος Σαρρής

Διαβάστε περισσότερα...

330. ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΗΝΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ Κ . ΧΑΛΙΚΟΠΟΥΛΟ

Στα πλαίσια του project στο σχολείο μου φτιάξαμε μια αφίσα σχετική με θέματα ηλεκτρικής ασφάλειας στη Χαλκίδα .
Έχω ήδη φτιάξει μαζί με τα παιδιά βίντεο σχετικό με το θέμα. Σύντομα θα σας το στείλω.
Α. Χαλικόπουλος
Σχόλιο συντάκτη : Σας ευχαριστούμε πολύ για την αφίσα. Περιμένουμε και από άλλους εκπαιδευτικούς ανάλογο υλικό.
Διαβάστε περισσότερα...

329. ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΗΝΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ Κ. ΣΑΛΕΥΡΗ

Αγαπητό ΕΗΕ
Συγχαρητήρια για την Προσπάθειά σας σε σχέση με τον Εθνικό Μήνα Ηλεκτρικής Ασφάλειας.
Μέσω του Blog σας προσφέρομαι αφιλοκερδώς για ένα διήμερο σεμινάριο με θέμα "Νέα ΥΔΕ - Πρωτόκολλα ελέγχου – Έλεγχος και Ασφάλεια εγκατάστασης βάση Ευρωπαϊκών και Εθνικών προτύπων" συνολικής διάρκειας 12 ωρών (2 ημέρεςx6 ώρες) για 15 άτομα. Υλικό Σεμιναρίου, όργανα μετρήσεων, πληροφοριακό υλικό και projector θα το παρέχω εγώ, αρκεί να μου βρείτε ένα χώρο.
Ημερομηνίες και ώρες μπορούμε να τις καθορίσουμε από κοινού.
Με εκτίμηση
Σαλευρής Αντώνιος

Σχόλιο συντάκτη : Ήδη τα πρώτα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά για τη θέσπιση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΗΝΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Επιθυμούμε ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ. ΔΕ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΥΣΗΜΑ . ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ . ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΘΕΣΜΟΥ. ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ.
Η προσπάθεια αυτή πρέπει να είναι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΗΣ.
Διαβάστε περισσότερα...

328. ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΗΝΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;)

Στη διπλανή φωτογραφία βλέπετε το λογότυπο του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΗΝΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ που θέσπισε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ESFI, ο οποίος δημιούργησε υλικό που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας στην περιοχή του με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ηλεκτρικής ασφάλειας. Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ .
Λαμβάνοντας αυτό υπόψη και με δεδομένη τη δυσχερή θέση του κλάδου στη χώρα μας λόγω της κρίσης ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ αντίστοιχα τη δημιουργία ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ (αφίσες, τρικάκια , παρουσιάσεις powerpoint, βίντεο ,άρθρα , φωτογραφικό υλικό  κ.τ.λ.) ώστε να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΗΝΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Ο μήνας αυτός μπορεί να πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο του 2013 ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος οργάνωσης και μπορεί να γίνει με δράσεις ανεξάρτητες μεταξύ τους σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Οι δράσεις αυτές δεν είναι απαραίτητο να βρίσκονται κάτω από τον ίδιο φορέα αλλά να συντελούν στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και μπορούν να πραγματοποιούνται είτε σε κλειστούς χώρους με τη μορφή ημερίδων (σωματεία, αίθουσες συνεδριάσεων, πολιτιστικά κέντρα) με τη βοήθεια (όπου αυτό είναι δυνατό) των τοπικών φορέων είτε με συνεντεύξεις σε τοπικά ραδιόφωνα , τηλεοράσεις και εφημερίδες.

ΚΑΛΟΥΜΕ: ΠΟΣΕΗ, ΕΕΤΕΜ , Συνδέσμους και σωματεία Ηλεκτρολόγων (ενεργών και συνταξιούχων), Σωματεία Εμπόρων ηλεκτρολογικού υλικού , Έλληνες ερευνητές όπως τους κ.κ. Σαρρή, Σαλευρή ,Τουλόγλου , Αντωνόπουλο, Κάππο και όποιον άλλο τυχόν μας διαφεύγει να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή.

ΚΑΛΟΥΜΕ επίσης εκπαιδευτικούς και μαθητές - φοιτητές Επαγγελματικών Λυκείων και Σχολών, ΙΕΚ , ΚΕΚ, ΤΕΙ , ΑΕΙ να βοηθήσουν κι αυτοί.

Εμείς από την πλευρά μας θα προβάλλουμε συνεχώς κάθε κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση. Περιμένουμε τα σχόλια σας γι' αυτή μας την πρόταση.

Σχόλιο συντάκτη : Παρακαλούμε να αναδημοσιευθεί το κείμενο αυτό από SITE και ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ηλεκτρολογικού ενδιαφέροντος  και από τα social media (Facebook ,Twitter) ώστε να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ.
Διαβάστε περισσότερα...

327. ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Στη σελίδα threeactionsproject.org/Actions/ υπάρχει μια σειρά άρθρων (που πλαισιώνονται με γραφήματα) και αφορούν στην εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας σε μια ηλεκτρική εγκατάσταση με ορθή χρήση του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού της.
Διαβάστε περισσότερα...

326. ΓΡΑΦΗΜΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ

Στη διπλανή φωτογραφία (infograph)της General Electric εμφανίζονται οι σημαντικότερες διαφορές μεταξύ συμβατικού λαμπτήρα πυράκτωσης , συμπαγή λαμπτήρα φθορισμού (CFL) και λαμπτήρα Led οι οποίες εστιάζονται στην ανάπτυξη ζέστης στον περιβάλλοντα χώρο του λαμπτήρα και στην αναμενόμενη διάρκεια ζωής.
Σύμφωνα με το γράφημα, o λαμπτήρας τύπου Led εμφανίζει τα χαμηλότερα ποσοστά εκλυόμενης ζέστης και ιδιαίτερα μεγάλη διάρκεια ζωής.
Διαβάστε περισσότερα...

325. ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΟΚ - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Εκτός από τις συνηθισμένες χρήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος υπάρχουν και άλλες που είναι λιγότερο συνηθισμένες.
Για να καταλάβετε τι εννοούμε μπορείτε να δείτε εδώ (με δική σας ευθύνη).
Επίσης μπορείτε να δείτε εδώ τις συνέπειες "περίεργης" χρήσης του οικιακού ηλεκτρολογικού εξοπλισμού στην Αμερική.
Διαβάστε περισσότερα...

324. ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ

Ακολουθεί βίντεο (από youtube) της εταιρείας KAISER που δείχνει σύγχρονο τρόπο κατασκευής ηλεκτρικής εγκατάστασης σε οπλισμένο σκυρόδεμα.
Διαβάστε περισσότερα...

323. BINTEO ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Ακολουθεί διαφημιστικό βίντεο (από youtube) της γερμανικής εταιρείας BAUER που δείχνει τρόπους εργασιών ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων στη Γερμανία.

Σχόλιο συντάκτη: Μετά από αυτό το βίντεο αναρωτηθήκαμε σε ποιο ποσοστό γίνονται οι αντίστοιχες εργασίες στην Ελλάδα με τέτοιες "αλφαδιές".
Διαβάστε περισσότερα...

322. ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ (manolas.gr)

Στη διπλανή φωτογραφία βλέπετε μια σειρά από κατεστραμμένα υλικά που έχει καταγράψει η ιστοσελίδα www.manolas.gr.

Σχόλιο συντάκτη: Στην ιστοσελίδα αυτή αρθρογραφεί ο κ. Κάππος για πολλά ηλεκτρολογικά θέματα (κυρίως των Κ.Ε.Η.Ε).
Διαβάστε περισσότερα...

321. ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΑΛΕ-ΡΕΤΟΥΡ

Η διπλανή φωτογραφία δείχνει τον έλεγχο ενός φωτιστικού σώματος από δύο διαφορετικά σημεία (δύο ακραίους διακόπτες), αλλά σε αντίθεση με αυτά που γνωρίζουμε από τα βασικά κυκλώματα, ο ουδέτερος αγωγός συνδέεται στους ακραίους.
Το κύκλωμα αυτό χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν για τη μετατροπή ή την επέκταση υφιστάμενου κυκλώματος φωτισμού , όταν μεταξύ των δύο διακοπτών  υπήρχε ένας κοινός μόνο αγωγός . Το κύκλωμα αυτό απαγορεύτηκε στους Κ.Ε.Η.Ε γιατί και οι δύο ενεργοί αγωγοί (φάση και ουδέτερος) της γραμμής συνδέονται στους διακόπτες ελέγχου του κυκλώματος.
Σχόλια συντάκτη: 1) Ενδέχεται ακόμη και σήμερα , σε επιθεώρηση πολύ παλιάς εγκατάστασης να βρεθεί αντίστοιχο κύκλωμα φωτισμού. 

2) Αν στη θέση του φωτιστικού σώματος τοποθετήσετε υποθετικά το ανθρώπινο σώμα θα καταλάβετε καλύτερα την έννοια της διαφοράς δυναμικού (σε ατύχημα ηλεκτροπληξίας) και γιατί τα πουλιά δεν κινδυνεύουν όταν πατούν στα σύρματα της ΔΕΗ.
Διαβάστε περισσότερα...

320. ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ Υ.Δ.Ε

Ακολουθεί βίντεο μετρήσεων (από youtube) για τη νέα Υ.Δ.Ε με τη βοήθεια πολυοργάνου SONEL MPI 520.
Οι μετρήσεις πραγματοποιούνται σε γραμμή κουζίνας εγκατάστασης.
Διαβάστε περισσότερα...

319. ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΚΛΙΜΑΚΟΣΤΑΣΙΟΥ

Οι διπλανές φωτογραφίες μας στάλθηκαν πριν από λίγο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δείχνουν το εσωτερικό ηλεκτρομηχανικού διακόπτη κλιμακοστασίου theben Elpa8 για τάση τροφοδοσίας 230V , 16 A.  H απορία του αποστολέα Γ.Μ είναι για τα δύο πηνία που υπάρχουν στο εσωτερικό του διακόπτη. Εσείς τι λέτε;
Διαβάστε περισσότερα...

318. ΠΡΙΖΑ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ

Η εταιρεία YANKO DESIGN έχει δημιουργήσει από το 2010 μια πατέντα πρίζας που τοποθετείται στο τζάμι, λειτουργεί με φωτοβολταικά στοιχεία ,έχει χωρητικότητα 1Αh, χρόνο φόρτισης 5-8 ώρες ανάλογα με την ηλιοφάνεια του σημείου στο οποίο βρίσκεται και αποδίδει την ισχύ της για 10 ώρες. Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.
Σχόλιο συντάκτη: Η πρίζα βρίσκεται στο στάδιο διόρθωσης τεχνικών προβλημάτων και δεν διατίθεται στο εμπόριο.
Διαβάστε περισσότερα...

317. EMAIL ΑΠΟ Κ. ΣΑΛΕΥΡΗ

Ακολουθεί αρχείο Scribd που μας έστειλε ο κ. Σαλευρής με θέμα σχετικό με το πόσο επίκαιρο είναι το πρότυπο ΕΛΟΤ HD 384:


Σχόλια συντάκτη :
1) Το συγκεκριμένο εντυπωσιακό πόνημα (για την πληθώρα των στοιχείων που παραθέτει για την τεκμηρίωσή του) έχει ήδη εμφανιστεί σε ηλεκτρολογικά περιοδικά (βλέπε "ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ" Μαρτίου 2013) και αποτέλεσε την αφορμή για να βγει η παρακάτω ανακοίνωση από τον ΕΛΟΤ :
Νέα 18/04/2013
Μετά από δημοσιεύματα στον ειδικό τεχνικό τύπο αναφορικά με τα έγγραφα εναρμόνισης της σειράς ΕΛΟΤ HD 60364 τα οποία έχουν προκαλέσει στον τεχνικό κόσμο αρκετά ερωτηματικά, ο ΕΛΟΤ κρίνει σκόπιμο να διευκρινίσει ότι:
-Τα εν λόγω Πρότυπα έχουν ενσωματωθεί στο σύστημα της Ελληνικής Τυποποίησης ως Ελληνικά Πρότυπα και είναι προαιρετικής εφαρμογής. Η Υπουργική Απόφαση Φ.7.5/1816/88 (ΦΕΚ 470Β/5-3-2004) έχει καταστήσει υποχρεωτικής εφαρμογής μόνο το Ελληνικό Πρότυπο ΕΛΟΤ HD 384.
-Η προηγούμενη διευκρίνιση αφορά και το Πρότυπο ΕΛΟΤ HD 60364-6: 2007. Υποχρεωτικής εφαρμογής παραμένει, σύμφωνα με τα παραπάνω, μόνο το αντίστοιχο μέρος 6 του προτύπου ΕΛΟΤ HD 384.
-Με βάση την παράγραφο 2 του άρθρου 1 της υπουργικής Απόφασης Φ.7.5/1816/88 (ΦΕΚ 470Β/5-3-2004) η οποία καθιέρωσε το ισχύον Πρότυπο ΕΛΟΤ HD 384, αλλαγές ή προσθήκες στο Πρότυπο αυτό γίνονται μόνο με Υπουργικές Αποφάσεις, για τις οποίες όταν προκύψουν θα γίνεται έγκυρη και περιεκτική ενημέρωση.
Για τα θέματα αυτά κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα 210-2120112 ή 210-2120103.
2) H γνώμη μας είναι ότι θα πρέπει να βρεθεί ΑΜΕΣΑ λύση στο πρόβλημα αυτό αφού έχει δημιουργήσει αρκετές διενέξεις μεταξύ των ελλήνων ερευνητών κυρίως στο θέμα που αναπτύξαμε πρώτοι εμείς  το Μάρτιο του 2012 στο άρθρο 92. Μια υπουργική απόφαση καλύπτει τις ανάγκες της χρονικής περιόδου που αναρτάται και δεν μπορεί να υφίσταται ΕΠ' ΑΠΕΙΡΟΝ χωρίς αλλαγές ή βελτιώσεις.
Διαβάστε περισσότερα...

316. ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Στην ιστοσελίδα astrikiprovoli.com διαβάσαμε ένα άρθρο για τη "Γείωση-Επαφή με τη γη" όπου συνδέεται η επαφή του ανθρώπου με ξυπόλητα πόδια (για κάποιες ώρες της ημέρας) με το ενεργειακό πεδίο της γης, με τη σωματική και ψυχική του υγεία. Πιο συγκεκριμένα αναγράφονται τα εξής: Αν πάσχετε από φλεγμονές και χρόνιους πόνους βγείτε έξω και πατήστε ξυπόλητοι πάνω στη γη (χώμα, χόρτο) μόλις για μία ώρα. Αρχικά θα νιώσετε την ενέργεια που αρχίζει να κυκλοφορεί από τη γη στο σώμα σας μέσα από τα πόδια. Μετά από μόλις μια ώρα θα αρχίσετε να αισθάνεστε σημαντική μείωση στους πόνους στο σώμα σας. Μπορεί να εκπλαγείτε!!! Όσο απίστευτο και αν ακούγεται η απάντηση σε πολλούς από τους χρόνιους πόνους της σημερινής εποχής, είναι το ξυπόλητο περπάτημα και η επαφή με τη γη. Η γείωση-earthing είναι μια πρόσφατη ανακάλυψη που αναδεικνύει την ανάγκη της επαφής με τη γη για εξασφάλιση καλής υγείας. Η ξυπόλητη επαφή με τη γη μας φέρνει σε επαφή με μια απεριόριστη πηγή ηλεκτρονίων.   Αυτά τα ηλεκτρόνια δρουν ως αντιοξειδωτικά, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες, που είναι η αιτία του πόνου και της χρόνιας φλεγμονής. Η γη παρέχει ζωτικής σημασίας προστασία από χρόνιο πόνο και τη φλεγμονή. Η ξυπόλητη επαφή με τη γη συνδέει το σώμα με τους ρυθμικούς κύκλους του ενεργειακού πεδίου της γης. Οι κύκλοι αυτοί έχουν τεράστια σημασία, στη ρύθμιση των βιολογικών μας ρολογιών, των ορμονικών κύκλων και των φυσιολογικών ρυθμών. Η γείωση μας βοηθάει να διατηρούμε ψυχολογική και φυσιολογική ισορροπία.
Σχόλιο συντάκτη: Όπως αντιλαμβάνεστε το θέμα αφορά περισσότερο τη ρεφλεξολογία παρά τους ηλεκτρολόγους και δίκαια θα αναρωτιέστε γιατί βάλαμε αυτό το άρθρο.
Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε την   τεχνολογία NFC RedTacton που είναι γνωστή ήδη από το 2010 και χρησιμοποιεί τη ΓΗ αλλά και το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ ως ιδανικούς αγωγούς για τη μεταφορά δεδομένων  :

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ιστολόγιο θα ξεκινήσει εκτός απρόπτου νέες αναρτήσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο 18-19 Μαίου 2013.
Τα προβλήματα (τα περισσότερα τουλάχιστον) λύθηκαν.
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΗΕ-GREECE.BLOGSPOT.GR

Αγαπητοί μας φίλοι τα προβλήματα με τον server του δικτύου μας δυστυχώς συνεχίζονται.
Άρθρα που θα δημοσιεύονταν μετά το Πάσχα χάθηκαν λίγο πριν αναρτηθούν. Προσπαθούμε να λύσουμε μια σειρά από προβλήματα που κάποιες φορές ξεφεύγουν από τις γνώσεις μας.
Βρισκόμαστε σε περίοδο ανασυγκρότησης και συγγραφής νέων άρθρων .
Ευελπιστούμε να αρχίσουμε πάλι την κανονική ροή μας στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας (περίπου στις 19 Μαίου). Σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας και τα email που μας στέλνετε.
Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

H διαχειριστική ομάδα ehe-greece.blogspot.gr εύχεται σε όλους σας ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ. 
Διαβάστε περισσότερα...