332. ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ

Μια πρωτότυπη ιδέα που ξεκίνησε στην Ολλανδία το 2009 είναι το καφέ του μάστορα. Η ιδέα αυτή κέρδισε βραβείο καινοτομίας το 2013 ενώ ήδη άρχισε να εφαρμόζεται και σε άλλες ευρωπαικές χώρες. Και αναρωτιώμαστε εμείς :
Δεν θα ήταν μια πολύ ωραία ιδέα στα πλαίσια του Εθνικού μήνα Ηλεκτρικής ασφάλειας να δημιουργηθούν (έστω και προσωρινά μέσα σε χώρους σωματείων - ηλεκτρολογικών ενώσεων) σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας τέτοιου είδους καφετέριες όπου πολίτες θα φέρνουν τις ηλεκτρικές τους συσκευές που έχουν πάθει βλάβη, στους ηλεκτρολόγους οι οποίοι θα τους βοηθούν με οδηγίες ώστε να τις επιδιορθώσουν με ασφάλεια;
Στις άλλες χώρες της Ευρώπης οι Ηλεκτρολόγοι (φορείς και σωματεία) πλησιάζουν τον κόσμο με απλές ιδέες. Εμείς βρισκόμαστε στο 2013 και διατηρούμε τις ίδιες διαφωνίες και τις ίδιες επιφυλάξεις που είχαμε και τις  προηγούμενες δεκαετίες.
Εδώ και τρία χρόνια αναμασάμε τα ίδια λόγια : "η κρίση σταμάτησε την οικοδομή και τις δουλειές στα εργοστάσια οπότε αφού δεν έχουμε άλλες επιλογές καλό είναι να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια και να περιμένουμε την ανάκαμψη".
Συνάδερφοι ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ. ΑΛΛΙΩΣ ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ.

Σχόλιο συντάκτη: Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου