236. ΕΝΑ ΠΑΡΚΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ... ΟΣΚΑΡ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑΣ

Από το εκπαιδευτικό - ηλεκτρολογικό ιστολόγιο του κ .Χαλικόπουλου αλιεύσαμε το τελευταίο άρθρο του με θέμα Δημοτικό πάρκο βούρκου Χαλκίδας Κίνδυνος - θάνατος: Σήμερα Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012 έκανα επιτέλους την επίσκεψη που είχα, από την άνοιξη, υποσχεθεί στους μαθητές μου στο Πάρκο του Βούρκου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το σχολείο που δουλεύω (1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας). Το θέμα το είχα αναρτήσει λίγο μετά το Πάσχα με φωτογραφίες που είχαν τότε "τραβήξει" οι μαθητές μου και, λόγω ανηλλειμμένων υποχρεώσεων, δεν το έψαξα περισσότερο. Κάποιο από τα παιδιά μου ανέφερε, τότε, ότι καλύτερα να πάω και να δω μόνος μου την απίστευτη κατάσταση που επικρατεί μέσα στο πάρκο.
Η κατάσταση (ηλεκτρολογικά τουλάχιστον) είναι απλά απερίγραπτη. Οι κολώνες φωτισμού που βρίσκονται στους διαδρόμους του πάρκου και μέσα στις παιδικές χαρές έχουν, σε ποσοστό πάνω από 70%, ανοιγμένα καπάκια. Τα καλώδια και οι ασφάλειες κρέμονται στον αέρα.
Σε κάποια σημεία του πάρκου υπάρχουν επισκευασμέ- νες κολώνες φωτισμού που έχουν τα καπάκια τους τυλιγμένα με μονωτική ταινία. Οι "αρμόδιοι" που τις επιδιορθώσαν πιστεύουν ότι έτσι θα αποτρέψουν το άνοιγμα τους. Αυτό βέβαια δείχνει, επίσης, ότι το πρόβλημα δεν είναι σημερινό αλλά έχει επαναληφθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν.
Το υπόλοιπο άρθρο (με πολλές φωτογραφίες και βίντεο) βρίσκεται εδώ.

Σχόλιο συντάκτη : Στο συγκεκριμένο ιστολόγιο υπάρχουν και άλλα άρθρα που δείχνουν προβληματικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις σε δημόσιους χώρους στην πόλη της Χαλκίδας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου