106. ΠΟΡΤΑΤΙΦ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΑ ΝΕΑΣ Υ.Δ.Ε


Μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λάβαμε το παρακάτω μήνυμα :
Διάβασα το άρθρο σας με αριθμό 25 που αναφέρεται στην εγκατεστημένη ισχύ και την έκθεση παράδοσης της εγκατάστασης και θέλω να σας ρωτήσω αν στο υπνοδωμάτιο που έχουμε πρίζα δίπλα στο κρεβάτι μας και την χρησιμοποιούμε μόνο για πορτατίφ αυτή γιατί να την συνυπο- λογίσουμε στο βασικό έντυπο στη συνολική εγκατεστημένη ισχύ των συσκευών και όχι του φωτισμού; Γιατί γράφετε Α+Β στη θέση των συσκευών; Το ρωτάω αυτό γιατί σε κάποιο σεμινάριο ειπώθηκε και αυτή η άποψη και δεν είναι και πολύ λάθος νομίζω. Ευχαριστώ Αντρέας

Απάντηση από διαχειριστική ομάδα ehe-greece.blogspot.com :

Αγαπητέ Αντρέα με το ίδιο σκεπτικό που αναφέρετε, κάθε πρίζα στην Ε.Η.Ε μπορεί να χρησιμοποιηθεί γι' αυτό το σκοπό . Για παράδειγμα τα φωτιστικά δαπέδου είναι μια πολύ συνηθισμένη περίπτωση που συναντάμε σε σαλόνια. Θα τα συμπεριλάβουμε στη δήλωση ως φωτιστικά; Δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση εγκατεστημένη ισχύ. Είναι φορητές συσκευές.

Επίσης δεν υπάρχει κάτι που να δεσμεύει τον πελάτη την ίδια πρίζα που έχει στο υπνοδωμάτιο του για να ελέγχει το πορτατίφ (τοπικό φωτιστικό) να μη τη χρησιμοποιεί για να τροφοδοτεί και κάποια άλλη ηλεκτρική συσκευή όπως για παράδειγμα το φορτιστή για το λάπτοπ ή το κινητό του , την ηλεκτρική κουβέρτα , το ηλεκτρικό ρολόι - ξυπνητήρι κ.τ.λ. με τη βοήθεια ταυ - πολύμπριζου.

Τέλος, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τη μελλοντική χρήση κάθε χώρου της Ε.Η.Ε (εκτός από το μπάνιο γι' αυτό και υπάρχουν ειδικές διατάξεις για το χώρο αυτό στο πρότυπο ΕΛΟΤ HD 384) ή τη διάταξη των επίπλων. Αυτό είναι θέμα του πελάτη και όχι δικό μας.

Σχόλιο συντάκτη : Δεν επικροτούμε σε καμία περίπτωση τη χρήση ταυ ή πολύμπριζου σε μια πρίζα. Προτείνουμε να υπάρχουν περισσότερες από μια πρίζες στο υπνοδωμάτιο για να καλύπτουν τις ανάγκες του πελάτη και τις τωρινές και (όσο είναι δυνατό) τις μελλοντικές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου