88. ΤΙΜΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ (ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ)

Πολύς λόγος γίνεται από το καλοκαίρι του 2011 για τη χρέωση που θα πρέπει να υπάρξει σε μια επιθεώρηση ηλεκτρικής εγκατάστασης.
Άλλοι μιλάνε για ενιαία τιμή που θα υπάρ- χει ανά σύνδεσμο (ή ομάδα συνδέσμων), άλλοι για χρονοχρέωση , άλλοι για τιμές που θα έχουν σχέση με το είδος της ελεγ- χόμενης εγκατάστασης και πάει λέγοντας.


Η παραπάνω φωτογραφία είναι από ιστοσελίδα εταιρείας ηλεκτρικών υπηρεσιών και επιθεωρήσεων που εδρεύει στο Λονδίνο και τις γύρω περιοχές.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχει χρέωση τόσο με βάση το χώρο της επιθεωρούμενης ηλεκτρικής εγκατάστασης (π.χ. άλλες τιμές για ισόγειο σπίτι με ένα , δύο ή τρία υπνοδωμάτια κ.ο.κ.) , όσο και με την ώρα και μέρα επιθεώρησης (πρωί , απόγευμα & Σάββατα).

Επιπλέον στο σημείο που αναφέρεται στον οπτικό έλεγχο (visual electrical inspection), αυτός αφορά την:
1) Ασφάλεια
2) Λειτουργικότητα
3) Επικινδυνότητα χρήσης
4) Υπερφόρτιση - υπερθέρμανση των φορτίων
5) Φθορά του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού λόγω χρήσης

της ελεγχόμενης εγκατάστασης και πραγματοποιείται εκτός από τον περιοδικό έλεγχο (π.χ. κάθε 14 χρόνια για σπίτι) , σε κάθε περίπτωση αγοράς ή ενοικίασης νέου σπιτιού "παίζοντας" πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της πραγματικής εικόνας του ακινήτου (π.χ. αν η συγκεκριμένη Ε.Η.Ε χρήζει επισκευών ή αντικαταστάσεων , αν υπάρχει επικίνδυνος ηλεκτρολογικός εξοπλισμός κ.τ.λ.).
Έχει διαφορετική τιμή χρέωσης από τα υπόλοιπα είδη επιθεώρησης.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ .

Σχόλιο συντάκτη : Οι τιμές δεν είναι σε ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου